Goce Delčeva 40/II, Novi Beograd

  2693-088 i 2606-972

„Šta znaš o saobraćaju?“

Ova akcija ima za cilj edukaciji dece školskog uzrasta. Organizuju je i sprovode AMSS (u opštini Novi Beograd“ naš Klub), Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Republički savet za bezbednost saobraćaja na putevima u Srbiji. Obuhvaćeni su svi učenici od prvog do osmog razreda OŠ. Akcija ima više nivoa.


Školska takmičenja

AMSS obezbeđuje testove koje učenici posle pripreme, rešavaju sa svojim školskim nastavnicima Tehničkog obrazovanja. Ovaj nivo je i najznačajniji jer na njemu se obezbeđuje masovno učešće učenika, što je glavni cilj.

Opštinska smotra

U Novom Beogradu su održane već 42 godišnje opštinske smotre na kojima su učestvovali učenici osnovnih škola. Naš Klub je bio organizator svih opštinskih smotri, a od prošle godine smo suorganizatori sa aktivom DNTOS. Od 19 OŠ iz Novog Beograda učestvuju većina njih. Ekipu škole sačinjavaju 3 uzrasta po 4 takmičara, od čega pola devojčice, a pola dečaci. Na smotri se ocenjuje izrada testa iz poznavanja saobraćajnih propisa i ocenjuje vožnja biciklom na ispitu spretnosti na poligonu. Ocenjuje se ekipni i pojedinačni uspeh u svim klasama. Ove godine će 22. aprila, domaćin smotre biti novootvorena OŠ „Dragan Lukić“ sa Bežanijske kose.

Gradska i Republička smotra

Od najboljih takmičara se obrazuje ekipa Novog Beograda koju naš Klub priprema i vodi na Gradsku smotru, koja se održava 12. maja u Pionirskom gradu u Košutnjaku. Predstavnici Grada i Regiona će se takmičiti 25/26 maja na Republičkoj smotri u Požarevcu koji je ove godine domaćin.


Evropsko takmičenje

Najbolji iz Srbije će učestvovati na Evropskom takmičenju, koje se od 21-24 septembra održava u Poljskoj u gradu Bochnia.